Sheriff Woody

CREATIVITY, INC.

Creativity, Inc. is een boek voor managers die hun werknemers willen leiden naar excellentie, een handleiding voor iedereen die streeft naar originaliteit en de allereerste, all-access reis naar het hart van Pixar Animation Studios.

Ed Catmull's droom

Als jongeman had Ed Catmull een droom: ’s werelds eerste computergeanimeerde film maken. Hij koesterde die droom eerst als PHD-student aan de Universiteit van Utah, waar veel pioniers in de computerwetenschappen hun start maakten, en smeedde vervolgens een vroege samenwerking met George Lucas, die indirect leidde tot zijn oprichting van Pixar met Steve Jobs en John Lasseter in 1986. 

Pixar

Negen jaar later en tegen alle verwachtingen in werd Toy Story uitgebracht, waardoor de animatie voor altijd veranderde. Sindsdien domineert Pixar de wereld van de animatie en produceert hij geliefde films als Monsters, Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Up en WALL-E, die een kassucces hebben opgebouwd en zevenentwintig Academy Awards in de wacht hebben gesleept. De vreugde van het vertellen van verhalen, de inventieve plots, de emotionele authenticiteit: In sommige opzichten zijn Pixar films een les in wat creativiteit echt is.

Nu, in dit boek, onthult Catmull de idealen en technieken, aangescherpt door de jaren heen, die Pixar zo breed bewonderd hebben – en zo winstgevend zijn. Creativiteit, Inc. is een boek voor managers die hun medewerkers naar nieuwe hoogten willen leiden, een handleiding voor iedereen die streeft naar originaliteit, en de allereerste, all-access reis naar het zenuwcentrum van Pixar Animation Studios – naar de verhaallijnen, de story meetings en de Braintrust’ sessies waar kunst wordt geboren. Het is in wezen een boek over hoe je een creatieve cultuur kunt opbouwen en in stand houden, maar het is ook, zoals Pixar mede-oprichter en voorzitter Ed Catmull schrijft, een uitdrukking van de ideeën die volgens mij het beste in ons mogelijk maken”.

“If you give a good idea to a mediocre team, they will screw it up. If you give a mediocre idea to a brilliant team, they will either fix it or throw it away and come up with something better.”

Creatity, Inc. kost € 16,99 en is onder andere te koop bij bol.com

Deel deze post

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lees ook deze posts: